T

Hestemassage/Care4life

 
Jeg er exam. hestemassør fra Axelsons Animal School, herudover har jeg taget uddannelse som Kranio Sakral terapeut for dyr på Dyreuniversitetet samt ledmanipulation, laserbehandling, kinisiotaping hos Center for Dyreterapi.
 
Hestemassageuddannelsen omfatter flg. emner:
 
Hestemassage, Hestens anatomi og fysiologi, Stesspunkter, Stretching, Palpation, Bevægelsesvurdering, Akkupressur, Ligamentlære.
 
Jeg samarbejder meget gerne med Dyrlæge og Kiropraktor.
 
Hvornår har hestens så glæde af massage:
 
Alm. velvære og aflapning i en stresset hverdag
For et øge smidigheden
For at komme af med spændinger
For at styrke immunforsvaret
For at få et billede af hvilke muskler din hest bruger og hvilke den evt. ikke bruger
For at få et billede af mulige årsager til evt. problemer som f.eks sadler, manglende bøjning, hesten kommer ikke ind under sig, Hesten holder hovedet på skrå.
 
Hesten reagere ofte med at slappe af, begynder at smaske, gumle og gabe. Dog er det også muligt ved meget ømme punkter som f.eks ophobet muskelsyre, trykninger efter f.eks. sadel og muskelstrækninger at hesten siger fra ved f.eks. at bide eller løfte ben, men heldigvis er behandlinger for det meste behagelig for dem.
 
Efter massagen råder jeg til en frisk gåtur med hesten, så de sidste affaldsstoffer kommer ud af kroppen. Hesten skal ha' mulighed for frisk vand. Efaringsmæssigt er den bedste effekt at massagen på 2. - 3. dagen. Hesten kan være en smule træt, øm den første dag og derfor er der ingen grund til at ride de store udfordringer den samme dag.
 
Inden massagen vil jeg meget gerne have at der er sørget for en tør hest, som står på stald. Hesten må ikke være på medicin af nogen form.
 
Jeg giver ikke  massage til heste i fol
 
Fordelen ved at jeg har taget uddannelse i Kranio Sakral Terapi er min føling i hænderne, samtidig er det meget givende for det samlede billede at kunne mærke evt. spændinger i hestens hoved, rygsøjle, korsben samt haleben.
 
Kranio Sakral Terapi er en dyb afspænding af kroppen og centralnervesystemet, som løber helt fra hjernen, langs med rygsøjlen, ned gennem korsben og haleben. Dette giver Afspænding i muskler og skelet, sænker stress niveau og giver bedre fordøjelse.
 
Ring endelig hvis du har spørgsmål.
Hesteterapeut Sophie Bang From | Alslevvej 20, 4653 Karise  | Tlf.: 40400033 | sophie.bang.from@mail.tele.dk